Hafslund Breddeprosjekt

Vi har allerede beskrevet breddeprosjektet som Hafslund har satt i gang sammen med Vålerenga. Dette er et utrolig spennende konsept som fremmer fotballen her i landet. Fremmer fotballen på alle ulike måter, ikke bare selve sporten som de fleste kjenner til den. Fotball er så mye mer enn bare en sport. La oss nå gå litt dypere inn på Hafslund Breddeprosjekt for å forstå hva det hele dreier seg om. Hva som gjøres, hva som har blitt gjort, hva som gjenstår og hvilke mål som settes for de kommende årene. Hafslund er tross alt hovedsponsoren til VIF, og sammen har disse to norske kjempene utrettet mer enn hva folk flest kunne forventet.

Tribunebilletter

Er man med på Hafslund Breddeprosjekt, får man tribunebilletter til alle hjemmekampene Vålerenga fotball spiller i et gitt år. Skriver man seg altså opp på Hafslund Breddeprosjekt 2017, får man automatisk inntreden til alle hjemmekampene Enga spiller neste sesong. Dermed kommer man nærmere innpå fotballaget, og får på denne måten forstått hvor viktig fotballklubben er. Man blir kjent med fansen, med Klanen og Miniklanen, med menneskene som har viet sitt liv til Vålerenga. Man får være med på alle opp- og nedturer gjennom sesongen, og med den ekstra støtten VIF får gjennom dette, kan laget fra Tigerstaden utrette mye mer. Hver klubb som er med på Breddeprosjektet får 50 billetter som spillerne, trenerne og lederne kan dele på. Dessuten vil man ofte få spesielle billetter til treningskamper og lignende – for noen år siden fikk man blant annet billetter til landskamper som Norge spilte på Ullevaal stadion. Ikke verst for et prosjekt med under ti år bak ryggen!

Klubbmøter

Det er på klubbmøtene man virkelig får gått i dybden på hva fotball står for, og hvordan fotball er med på utviklingen av samfunnet. Gjennom Hafslund Breddeprosjekt får man blitt med på en rekke spennende klubbmøter, alle med sitt spesielle tema. Disse foregår på ulike steder, og det er alltid interessante mennesker som møter opp. Her får man delt sin kompetanse, såkalt kompetanseoverføring. En trener vil kanskje vite mer om hvordan fotballklubbene styres av lederne, eller omvendt. Spillere vil gjerne forstå hva trenere sliter med og hva deres jobb går ut på, mens lederne vil bli kjent med fotballspillerne og deres dilemmaer. Slik får man en bedre forståelse rundt alle diverse aspekter i klubben. Oftest handler temaene om teoretiske problemstillinger innen fotballen, spesielt rundt utvikling. Flere av klubbmøtene i Hafslund Breddeprosjekt har handlet om barnefotball. Både hvordan man får opp interessen for fotball blant de yngste der ute, og hvordan man kan dyrke deres kjærlighet for fotball til noe mer enn bare TV-titting. Andre ganger går man igjennom diverse kamper – enten rett etter at kampen spilles (der man ser den sammen på tribunen), eller ved å se på opptak av viktige kamper.

Utvikling av spillere

Klubber som melder seg på Hafslund Breddeprosjekt åpner opp for uendelige muligheter både blant spillere og trenere. Alle klubber vil nemlig få besøk av spesielle talentjegere og assisterende trenere fra VIF, og hvis talenter oppdages, vil disse få spesielle tilbud. Spillere kan få trene med Vålerenga for å se hvordan profesjonelle lag utvikler seg, mens nytenkende trenere og ledere kan få gode tips om utvikling av klubben sin. Smarte øvelser, profesjonelle tips rundt psykologien bak fotball og sport generelt, samt mye, mye mer venter alle klubber som skriver seg opp på Hafslund Breddeprosjekt.

Om dere er en fotballklubb med store aspirasjoner, en klubb som vil nå så høyt opp som overhodet mulig, en klubb med talentfulle spillere som gjerne trenger all støtten de kan få – skriv dere opp på Hafslund Breddeprosjekt, og gjør som over ett tusen lag har gjort allerede. Over femten tusen spillere har vært med hvert år, og flere blir det. Bruk mulighetene som Hafslund og VIF gir fotballen i Norge.