Juniorklanen

Som dere allerede vet, er VIF veldig aktive når det er snakk om å bringe barn og ungdommer sammen. Vålerenga har som sitt mål å gjøre sport (fotball spesielt) en hyggelig, sosial livsstil som mange kan være med på. Dette gjøres spesielt gjennom arbeidet med barn og ungdom. Vi har allerede snakket en god del om Miniklanen, der de aller yngste kan få være med og heie, samt møte sine helter i garderobene etter kampen. Det samme gjelder Juniorklanen, som er ett hakk høyere enn Miniklanen. Miniklanen er for de aller minste, mens Juniorklanen er for de som over 12 år, men som fortsatt ikke er gamle nok til å registrere seg i Klanen. Midt på treet, altså. Juniorklanen er blant de ivrigste supporterne til Vålerenga, uansett om det er snakk om Vålerenga fotball, ishockey eller basketball. De kommer i store grupper til hver eneste hjemmekamp, og er ofte å se på bortekamper også. De kan de fleste sangene utenat, og fungerer som et mellomledd mellom Klanen og Miniklanen. De hjelper de aller yngste med å rope ut de historiske sangene VIF er så kjente for, samtidig som de alltid støtter de eldre karene fra Klanen når de brøler ut sitt budskap til bøndene. Juniorklanen er derfor et naturlig neste steg for barn fra Miniklanen når de går ut av 7. klasse og begynner på ungdomsskolen.

En god del av ungdommene på Jordal ungdomsskole i Oslo er medlemmer i Juniorklanen. Siden skolen ligger i umiddelbar avstand til Jordal Amfi, er de alltid å se på ishockeykampene våre krigere spiller. Når Valle Hovin er ferdigbygd og endelig blir Vålerengas nye hjemmestadion, blir det utrolig enkelt å heie på favorittlaget i fotball også – det er bare å sette seg på 37-bussen til Helsfyr og rusle derfra til det nye stadionet. Juniorklanen følger samme prinsipp som Miniklanen. De møtes til hyggelige sammenkomster og sommerfester, de får store rabatter på sesongkort til kampene (700 kroner totalt) og får møte spillerne fra både fotball- og ishockeylaget så ofte de bare vil. Slik kommer man nærmere på Oslos stolthet, nærmere på krigerne fra østkanten. Slik bygger man et positivt nærområde og danner tette bånd til sin favorittklubb. De fleste fra Klanen begynte i Miniklanen, gikk deretter videre til Juniorklanen og hoppet inn i selve Klanen etter at de fylte 18 år. Slikt blir det historie av, og tette bånd. Vålerenga er en livsstil, en sti man tråkker gjennom hele livet. Den store forskjellen er at medlemmene i Mini- og Juniorklanen ofte spiller fotball på egenhånd, mens de eldre gubbene fra Klanen ofte er altfor glade i ølmagene sine til å spille for VIF på amatørbasis.

Hvis du har unger på mellom 6 og 18 år, er det all grunn til å skrive dem inn i Mini- eller Juniorklanen. Slik får du indoktrinert dem i universet som Vålerenga består av. Her lærer ungene seg å være stolte av der de kommer fra, uansett hvem de er og hvilken sosial status familien har. Østkanten er kanskje ikke verdens beste sted å bo med tanke på materielle goder, men Enga gjør at alle lokale ønsker å si at de er derfra. Vålerenga er som sagt en livsstil. Man vier sitt liv til fotballaget, man vier sitt liv til VIF i helhet. Juniorklanen er oftere å se på bortekamper, og de kommer gjerne i samme buss som selve Klanen. Klubbmøter, sammenkomster, fester, utflukter og uforglemmelige reiser til blant annet Tusenfryd arrangeres hver sommer. Her lærer man å kjenne hverandre, man knytter tette bånd som varer livet ut, og forstår hvor dypt kjærligheten til Vålerenga egentlig sitter. Bli med i Juniorklanen, så kommer du så tett på Vålerenga som det er mulig uten å være aktiv spiller.